Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie rezne s hroznom
Suroviny: 4 kuracie rezne z prsíčok, 200 g hrozna, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, mleté biele korenie, vegeta, 5 PL hladkej múky, 2 PL masla, soľ, olej.
Postup: Odblanené kuracie rezne prekrojíme na menšie rezníky a opatrne pod fóliou naklepeme. Naklepané rezníky osolíme, posypeme vegetou, bielym korením a necháme trocha odležať. Potom ich obalíme v hladkej múke a na oleji ich prudko opečieme z obidvoch strán dozlatova. Do výpeku pridáme maslo, nasekanú cibuľu a necháme orestovať. Potom pridáme rozkrojené bobule hrozna, podusíme a zalejeme smotanou. Omáčku dochutíme korením, vegetou a krátko povaríme. Nakoniec vložíme do hotovej omáčky opečené rezníky a necháme prehriať. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.