Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Benátske rizoto
Suroviny: 80 g masla, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 60 g šunky, 300 g ryže, 200 g sterilizovaného hrášku, 1 dcl mäsového vývaru, 100 g syra ementál, korenie, soľ.
Postup: Prebratú ryžu dobre premyjeme a necháme odkvapkať. Hrášok scedíme, cibuľu nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. Šunku pokrájame na kocky.V zapekacej mise rozohrejeme maslo a speníme na ňom nasekanú cibuľu. pridáme prelisovaný cesnak, na kocočky nakrájanú šunku a jemne opražíme. Potom k cibuli pridáme ryžu, hrášok, podlejeme horúcim vývarom, osolíme, okoreníme a zapekaciu misu vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Udusíme v rúre domäkka. Hotové rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným ementálom
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.