Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a dobre osušíme. Potom kurča vykostíme: Na prsnej kosti mäso nakrojíme z obidvoch strán od prsnej kosti, a mäso postupne oddeľujeme od kostí až ku krídlam. Mäso od krídiel odrežeme a kostru od mäsa oddelíme. Takže nám na mäse ostali len stehná, ktoré tiež vykostíme. Papriku umyjeme, vykrojíme z nej jadrince a pokrájame ju na kocočky. Hrášok scedíme. Na panvici rozohrejeme maslo a papriku aj s hráškom na masle opražíme. Pridáme rozšľahané vajíčka, osolíme, okoreníme a miešame až sa vajíčka zrazia na praženicu. Praženicu necháme vychladnúť! Na vykostený kurací plát pokladieme šunku, plátky syra, rozotrieme naň vychladnutú praženicu a všetko stočíme do rolády. Roládu previažeme niťou a uložíme ju do maslom vymasteného pekáča. Roládu pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 60 minút. Počas pečenia podlievame podľa potreby vývarom alebo vodou. Zároveň roládu prelievame výpekom. Upečenú roládu zbavíme nití a pokrájame ju na hrubšie plátky. podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom, alebo s ryžou a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.