Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Balkánske široké rezance
Suroviny: 300 g širokých rezancov, 50 g parmezánu, (alebo tvrdý syr), 1-2 strúčiky cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 60 g pistácií-(alebo lieskové oriešky), 5 PL olivového oleja, korenie, soľ.
Postup: Rezance uvaríme podľa návodu na obale, uvarené scedíme a necháme dobre odkvapkať. Parmezán nastruháme na väčšie kúsky (hoblinky). Ošúpaný cesnak prelisujeme, pridáme nasekané pistácie, parmezán, a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dáme do mixéra, pridáme olej a krátko rozmixujeme. (Z pistácií, parmezánu a vňate si po troche odložíme na ozdobu.) Rozmixované pesto dochutíme korením a soľou. Horúce uvarené rezance premiešame z rozmixovaným pestom, rozdelíme na taniere a dozdobíme nasekanými pistáciami, vňaťou a hoblinkami parmezánu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.