Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kura s hráškom
Suroviny:2 porcie kurčaťa, 250 g mrazeného hrášku, 10 g masla, kúsok cibule, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Porcie kurčaťa osolíme, okoreníme a dáme na nadrobno nasekanú cibuľu, orestovanú na masle. Hneď podlejeme trochou vody a prikryté dáme dusiť. Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Potom pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a spolu dodusíme domäkka. Potom odokryjeme a dusíme , až sa takmer všetka voda odparí. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.