Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča dusené s hráškom
Suroviny: 1 kurča, 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku, soľ, korenie, mletá sladká paprika, 2 veľé cibule, olej pod cibuľku.
Postup: Kurča očistíme, umyjeme a osušíme. Pokrájame na porcie alebo väčšie kocky bez kostí a dáme opiecť na na vopred zľahka osmaženú pokrájanú cibuľu. Okoreníme, osolíme, podlejeme vodou alebo kuracím vývarom a dusíme pod pokrievkou domäkka. Zvlášť v kastroliku na kúsku masla prehrejeme scedený a odkvapkaný hrášok z konzervy. Na tanieri pridáme hrášok k porciam mäsa. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.