Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. (Trup si odložíme a upotrebíme na polievku). Naporcované kúsky kurčaťa osolíme, posypeme vegetou, provensálskym korením, alebo oreganom a tymianom, pokračujeme griľovacím korením, a dobre premiešame. Dáme na 1 hodinu do chladničky marinovať. Na kocočky nakrájanú slaninku opražíme dočervena, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme. Potom pridáme maslo, kečup, čierne a biele korenie podľa chuti, 3-4 bobkové listy a chvíľu spolu restujeme. Namarinované koracie kúsky kurčaťa naukladáme do pekáča, navrch nalejeme uvarenú kečupovú zmes a pekáč prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu. Potom alobal odokryjeme, porcie mäsa potrieme prelisovaným cesnakom a ešte necháme asi 10-15 minút dopiecť pri 250°C. Podávame s ryžou a hlávkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.