Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zapekaciu nádobu si vyložíme plátkami masla. Kuracie prsia si narežeme, posolíme a jemne posypeme korením. Môžeme pokvapkať aj panennským olivovým olejom. Na maslo uložíme polovicu mäska...na to šunku...rezančeky syra pokrájané broskyne a opäť mäsko.Na mäsko plátky masla a zalejeme to celé dvoma rozšľahanými vajíčkami so soľou a kečupom. Podlejte aj šťavu z kompótu....Prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200°C. zhruba na 20 minút. Potom dáme preč alobal a pripečieme ...tak 10 minút. Pustí to veľa šťavy a aj maslo pridá svoje....potom tým maslom omastíte zemiačiky...dobrú chuť! Výsledok je sladko-kyslastá kuracinka s jemnou chuťou masla...... rýchle a nenáročné. Vhodná príloha sú varené zemiaky alebo ryža.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.