Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie roládky s jogurtovou omáčkou
Suroviny: kuracie prsia * špenát alebo petržlenová vńať * trocha oleja * mleté biele korenie * soľ * DRESSING: 5 lyžíc majonézy * 1 biely jogurt * šťava z citróna * petržlenová vňať. Ak budete robiť studené pohostenie pre hostí, urobte tento recept. Je jednoduchý, vynikajúci a oproti finančne nákladným studeným misiam aj lacný. Pripravte si roládky z 5 rezňov z kuracích prsíčok, veľkého zväzku petržlenovej vňate, trocha korenia a soli.
Postup: 1./ Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno, ak zoženiete čerstvý špenát, použite špenát 2./ Kuracie prsia (alebo morčacie) cez igelitový sáčok naklepte z oboch strán, pozor aby ste nepotrhali mäso, potom by sa roláda zle krájala. Každý rezeň potrite olejom, posoľte a HUSTO posypte vňaťou. 3./ Petržlenový rezeň opatrne zviňte do roládky. 4./ Dôkladne zabaľte do alobalu. 5./ Alobalové rolky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte od bodu varu 25 - 30 minút. 6./ Zabalené roládky v alobale nechajte úplne vychladnúť a neodbalené ich dajte do chladničky. Krájajte až na druhý deň. Tým, že bolo mäso zabalené v alobale, bude šťavnaté, mäkučké a voňavé. Rolády sa budú dať výborne krájať, až keď budú dobre vychladené v chladničke, takže ak plánujete robiť toto pohostenie, uvarte ho deň dopredu. 7./ Nakrájajte priečne a naukladajte na misy, ozdobte podľa vlastnej fantázie a ak chcete, prelejte ich jogurtovo-majonézovou omáčkou,- tu je recept: Zmiešajte 5 PL majonézy, jeden biely jogurt, šťavu z citróna, soľ a petržlenovú vňať. Nalejte do omáčnika, pridajte zopár suchárov a hotovo!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.