Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrové pagáče
Suroviny: 700 g polohrubej múky, 2 kyslé pochúťkové smotany, 2 ks HERA alebo Palmarín, 2 prášky do pečiva, 200 g tvrdého syra, 1 čl soli, 1 vajce na potretie, papier na pečenie
Postup: Syr nastrúhame a všetky skuroviny okrem vajca si dáme do kotlíka. Zo surovín vypracujeme hladké tvrdšie cesto a dáme ho na 2 hodiny do chladničky odpočinúť a zatuhnúť. Potom cersto rozdelíme na polovice a na doske posypanej múkou ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Dáme do predohriatej rúry na 180 - 200 stupňov 15 - 20 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.