Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Pekáč vymastíme olejom,.. surové zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska, posypeme ich mletou rascou a všetky zhrnieme na jednu stranu plechu..Kuracie prsia opláchneme, osušíme, osolíme ich z oboch strán, z hornej posypeme zmesou na pečené kura..nakrájame si na hrubšie kolieska cibuľu aj papriku.. na hrubšie preto, lebo pečením sa nám to scvrkne .Na prsíčka navrstvime cibuľu a papriku- nebojte sa dať tej cibule hodne veľa, pretože sa skutočne objem zníži na polovicu . zmes podlejeme troškou vody,..prikryjeme alobalom a dusíme asi 50minut...po uplynutí tejto doby to odokryjeme a na každé mäsko položíme plátok-dva eidamu a dáme naspäť do rúry zapiecť na 10 minút...syr sa nám pekne roztiekol a môžeme servírovať..podávame trebárs s broskyňovým kompótom.. ak chcete viac experimentovať, môžete na mäsko položiť plátok anglickej slaninky a celkovo tu bude chutiť ako živánska!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.