Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie prsia umyte, dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Z týchto surovín si urobíme medovú marinádu: med, sójové omáčky a olivový olej. Do misy, ktorá sa dá uzavrieť, dajte med, pridajte olivový olej, sójovú omáčku sladkú a sójovú omáčku pikantnú. Dobre rozmiešajte. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme 2-3 hodinky marinovať. Po namarinovaní mäso vložte do rozpáleného oleja a z oboch strán dobre opečte. Dávajte pozor na dve veci: nesmažte mäso príliš krátko, pretože by bolo v strede surové a taktiež ho nesmažte príliš dlho, bolo by suché a marináda na povrchu by zhorela. Ideálne je smažiť ho na prudkom ohni zakryté pokrievkou, takých 5-6 minút z oboch strán. Kľudne opečte mäsko dochrumkava, zvnútra by malo ostať mäkučké a šťavnaté.. Mäso vyberte na dosku a nakrájajte na rezne. Ako prílohu podávajte dusenú zeleninu a ryžu, resp. namiesto zeleniny kompótové ovocie alebo ananás.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.