Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kebab - gyros (grilovaná špecialita)
Suroviny: kuracie prsia alebo bravčové karé, gyros korenie, karí korenie, mletá červená paprika, soľ - prípadne korenie aké máte radi, tatarská omáčka, kečup, hlávková kapusta, cibuľa, paprika, paradajka a šalátové listy.
Postup: Mäso nakrájame na čo najmenšie kúsky a hodíme na olej. Pridáme papriku, gyros korenie, karí,soľ, príp. iné korenie. Zmes premiešame a potrebné množstvo- na každú porciu opečieme prudko na rozpálenom oleji. Nakrájame zeleninu. Gyros podávame v zohriatej rozkrojenej veľkej žemli. Na rozkrojenú žemľu dáme šalátový list, opečené mäso, pokvapkáme kečupom, tatarskou omáčkou a prikryjeme vrstvou nakrájanej kapusty, pokrájanou zeleninou a znova pokvapkáme "tatarkou"a kečupom. Žemľu priklopíme odkrojenou vrchnou časťou a podávame na papierovom obrúsku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.