Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča po taliansky
Suroviny: Kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta- čiže rozotretej bazalky- ak nemáte použite trocha sušenej bazalky * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo množstvo podľa chuti.
Postup: 1. Kuracie stehienka umyte, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a nechajte chvíľu odstáť..Zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo oleja a kuracie stehienka prudko osmahnite z obidvoch strán. Potom stehienka podlejte vodou a nechajte dusiť pod pokrievkou domäkka. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, maslo na zjemnenie chuti, cesnak, soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a nechajte všetko variť na slabom ohni. Zatiaľ si nasekajte čerstvú petržlenovú vňať, olivy, ak máte pridajte bazalkovú pastu alebo trocha sušenej bazalky. Pridajte všetko do hrnca ku stehienkam a nechajte chvíľočku povariť. Ak máte pocit, že potrebujete omáčku zahustiť, tak ju zahustite. (zopár olív a trocha petržlenovej vňate si nechajte na ozdobu). Na samotný záver varenia pridajte na dochutenie kryštálový cukor podľa chuti. Podávajte so špagetami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.