Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Kurča po taliansky

Suroviny: Kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta- čiže rozotretej bazalky- ak nemáte použite trocha sušenej bazalky * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo množstvo podľa chuti.

Postup: 1. Kuracie stehienka umyte, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a nechajte chvíľu odstáť..Zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo oleja a kuracie stehienka prudko osmahnite z obidvoch strán. Potom stehienka podlejte vodou a nechajte dusiť pod pokrievkou domäkka. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, maslo na zjemnenie chuti, cesnak, soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a nechajte všetko variť na slabom ohni. Zatiaľ si nasekajte čerstvú petržlenovú vňať, olivy, ak máte pridajte bazalkovú pastu alebo trocha sušenej bazalky. Pridajte všetko do hrnca ku stehienkam a nechajte chvíľočku povariť. Ak máte pocit, že potrebujete omáčku zahustiť, tak ju zahustite. (zopár olív a trocha petržlenovej vňate si nechajte na ozdobu). Na samotný záver varenia pridajte na dochutenie kryštálový cukor podľa chuti. Podávajte so špagetami.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 18. 08. 2009 | 3312 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18708 hl.)
 
Jednoduché (6013 hl.)
 
Lacné (5804 hl.)
 
Overené - tradičné (5421 hl.)
 
Je mi to jedno (5360 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41306
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server