Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie stehná odkostíme a pokrájame na stredne veľké kusy. Na panvicu dáme zohriať olivový olej, vložíme do neho mäso a pokrájanú lahôdkovú cibuľku. Kým sa mäsko opraží, dáme variť vodu na špagety. Opražené mäsko s cibuľkou na chvíľu odstavíme z ohňa, pridáme smotanu, mlieko, na malé kocky pokrájané rajčiny, prelisovaný strúčik cesnaku a priamo do panvice nastrúhame syr. Panvicu vrátime na oheň, za stáleho miešania povaríme, až pokiaľ sa syr nerozpustí. Nakoniec ochutíme korením, prípadne aj soľou. Uvarené špagety zmiešame s omáčkou a podávame. Recept je jednoduchý, trvá približne 30 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.