Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špagety "Putanesca"
Suroviny: 450 g špagiet, 2 nasekané strúčiky cesnaku, hrsť kapár namočených vo vode a odkvapkaných, 2 hrste veľkých čiernych olív (vykôstkovaných), 12 pokrájaných ančovičiek, 3 malé sušené a rozmrvené čili papričky, 1 čajovú lyžičku sušeného oregana, extra panenský olivový olej, 400 g konzervovaných paradajok, odkvapkaných a nasekaných, 1 hrsť čerstvej bazalky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
Postup: Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "al dente"- tj. nieúplne domäkka. Medzitým pár minút smažíme cesnak, kapary, olivy, ančovičky, chilli a oregano v troške olivového oleja. Pridáme paradajky, pomaly privedieme k varu a ďalej varíme 4 až 5 minút, až kým nevznikne paradajková omáčka primerane hustej konistencie. Odstavíme z ohňa, ponoríme do nej scedené špagety, potrasieme a polejeme ešte trochou omáčky. Posypeme nasekanou bazalkou, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.