Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Romantické taštičky k vínu
Suroviny: 500 g hladkej múky , 1 droždie , 250 ml mlieka , 1 lyžička cukru , štipka soli , 200 ml oleja , saláma , kečup.
Postup: Do misy dáme trocha múky, prilejeme mierne zohriate mlieko- do ktorého pridáme droždie a cukor. Vymiešame kvások a necháme ho v teple vykysnúť.
Pridáme zostávajúcu múku, olej a vymiešame na hladké cesto. Necháme chvíľu odležať. Cesto rozdelíme na polovice a z každej urobíme asi 20 kúskov -podľa požadovanej veľkosti. Z kúskov cesta urobíme taštičky, ktoré naplníme zmesou nakrájanej salámy, syra a kečupu. Podľa chuti môžeme dochutiť ľubovoľným druhom korenia. Taštičky kladieme na pomastený plech a pečieme asi 10 minút pri 180°C.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.