Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hanácke rezance
Suroviny: 300 g domácich širokých rezancov, 100 g nastrúhaného medovníka, 600 ml mlieka, 40 g masla, mletá škorica, 40 g práškového cukru, soľ.
Postup: Domáce rezance dáme do vriaceho osoleného mlieka, uvaríme domäkka a precedíme. Väčšiu misu vysypeme trochou nastrúhaného medovníka a naukladáme do nej po častiach uvarené rezance, pričom každú vrstvu posypeme nastrúhaným medovníkom, cukrom a škoricou. Všetko potom pokvapkáme roztopeným maslom. NÁŠ TIP:Rezance môžeme pripraviť aj tak, že ich uložíme do ohňovzdornej misy, zapečieme vo vyhriatej rúre a pokvapkáme slivkovým lekvárom- rozmiešaným s trochou bieleho vína.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.