Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nebo v ústach
Suroviny: CESTO: 8 vajec, 1 rastlinný tuk (Hera), 300 g práškového cukru, 120 g kokosu, 2 PL kakaa, 100 g hrubej múky, 2 hrste nasekaných vlašských orechov.
PLNKA: 100 g kryštáľového cukru, 400 ml mlieka, 2 žĺtky, 1 balíček zlatého klasu, 1 maslo.
POLEVA: 2 biele čokolády, 6 PL oleja, 250 g marhuľového džemu.
Postup: 1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a rastlinným tukom. Pridáme 1/2 snehu z bielkov, kokos, orechy, kakao, múku a nakoniec zvyšný sneh z bielkov. Cesto dobre vymiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. PLNKA:
Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme 200 ml mlieka. Krátko povaríme, kým sa karamel nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do karamelu a povaríme 3 minúty. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
3.
Koláč potrieme džemom, natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 18 – 25 minút
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.