Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Židovské buchty
Suroviny: 1,5 kg bielej kapusty, 1 kg polohrubej múky,1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti,250 g pomletých orechov,100 g práškového cukru, soľ .
Postup: 1.
Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
2.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme ostrôžkou alebo nožom na pásy široké asi 10 cm. Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké 3–4 cm. Uvaríme ich v slanej vode. Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
3.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom.
NÁŠ TIP:
Tašky môžete pokvapkať aj obyčajnou bravčovou masťou alebo olejom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.