Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: 1.
Cesto: Cukor, 6 žĺtkov a teplú vodu vymiešame dopenista, postupne pridáme sneh zo 7 bielkov, preosiatu múku s kypriacim práškom a nepomletý mak. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme.
2.
Plnka: V mlieku rozmiešame 1 žĺtok, cukor, Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, pridáme do nej zmäknuté maslo a vymiešame v mixéri. Väčšiu časť plnky natrieme na prvý plát cesta, prikryjeme druhým plátom a naň natrieme zvyšok.
3.
Posýpka: Orechy opražíme na 1 lyžici masla, pridáme vanilínový a kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť (nie skaramelizovať). Vychladnutú posýpku rovnomerne rozdelíme na celý povrch koláča.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.