Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Detský dezert
Suroviny: 2 balíčky dlhých piškót, 1 PL ovocnej šťavy (aj zo zaváraného ovocia),
2 balíčky Zlatého klasu, kryštálový cukor (na prípadné zahustenie sirupu),
kompótový mix (2 konzervy po 700 g), 250 ml šľahačky, granulované kakao,
čerstvé ovocie na ozdobenie.
NÁPLŇ:
500 g tvarohu, 5 lyžíc práškového cukru,
Postup: 1.
Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Zo šťavy pripravíme puding. Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
2.
Na dno menšieho plechu (40 × 30 cm) poukladáme piškóty a na ne navrstvíme kompótové ovocie. Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
3.
Po vychladení dezert potrieme tvarohovou náplňou. Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.
NÁŠ TIP:
Tvaroh môžete zlepšiť pridaním vanilínového cukru, citrónovej kôry a dvoma lyžicami kyslej smotany.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.