Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Babkine buchty
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 200 ml vody, 4 PL sušeného mlieka, kvasnice,
3 lyžičky cukru, 350 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, 6 žĺtkov, slivkový lekvár na naplnenie, soľ.
Postup: 1.
Sušené mlieko rozrobíme s 200 ml vlažnej vody a pridáme kvasnice.
2.
Pripravíme si cesto a necháme ho 2 hodiny kysnúť.
3.
Cesto jemne rozvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky, plníme slivkovým lekvárom a vytvarované buchty kladieme tesne vedľa seba.
4.
Na vymastenom plechu buchty necháme ešte chvíľu kysnúť.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3 čas pečenia: 30 – 40 minút
NÁŠ TIP:
Po upečení potrite buchty olejom, aby boli vláčne.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.