Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Marhuľový koláč s polevou
Suroviny: CESTO: 400 g polohrubej múky, 1 vrecúško sušeného droždia,
75 g cukru, 75 g zmäknutého masla, 250 ml vlažného mlieka, štipka soli.
OBLOŽENIE:
600 g marhúľ, 1 vrecko smotanového pudingového prášku, 100 g cukru, 500 ml mlieka, 500 g kyslej smotany, 2 vajcia, 2 balíčky vanil. cukru.
Postup: 1.
V miske rozmiešame múku s droždím, so soľou, s cukrom a maslom. Prilejeme mlieko a vypracujeme hladké cesto. Necháme prikryté hodinu kysnúť.
2.
Marhule umyjeme a rozpolíme. Podľa návodu na obale uvaríme puding s mliekom a cukrom. Zmiešame kyslú smotanu, polovicu cukru, žĺtky a vanilínový cukor. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka zapracujeme do smotanovej masy.
3.
Vykysnuté cesto ešte raz prehnetieme a na vymastenom a pomúčenom plechu ho rozvaľkáme. Z cesta vytvarujeme dookola vysoký okraj. Na dno cesta natrieme puding a poukladáme polovice marhúľ. Na vrch rozotrieme smotanový krém. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 35 – 40 minút
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.