Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rebarborový koláč
Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky, 50 g tuku, 300 – 350 ml mlieka, 20 g droždia
3 lyžice cukru, 1 kg rebarbory, soľ.
POSÝPKA:
150 g hrubej múky, 75 g masla , 50 g cukru .
Postup: 1.
Z múky, mlieka, tuku a kvásku vymiesime redšie cesto, hneď ho rozotrieme na vymastený plech a dáme vykysnúť.
2.
Rebarborové listy odrežeme pri samom spodku rastliny, listy odhodíme, stonku ošúpeme a pokrájame na kocky. Keď je koláč nakysnutý, posypeme ho kryštálovým cukrom a navrch rozložíme pokrájanú rebarboru.
3.
Z hrubej múky, masla a práškového cukru urobíme posýpku, ktorou posypeme koláč. Môžeme ochutiť škoricou.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 20 – 25 minút
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.