Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkový závin
Suroviny: 2 000 g jabĺk, 250 g Hery, 1 lístkové cesto (400 g), 400 g sladkej strúhanky , 400 g mletých orechov, 150 g práškového cukru , 2 balíčky vanilínového cukru , škorica , hladká múka.
Postup: 1.
Jablká nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Heru necháme roztopiť. Zo strúhanky, orechov, škorice, práškového a vanilínového cukru si pripravíme posýpku. Jablká, posýpku aj lístkové cesto rozdelíme na dve časti.
2.
Pracovnú dosku posypeme hladkou múkou a natenko vyvaľkáme prvú polovicu cesta, aby bolo takmer priesvitné. Opatrne ho preložíme na pomúčenú utierku.
3.
Polovicu posýpky rozdelíme na dve časti. Prvou posypeme 2/3 vyvaľkaného cesta, pokvapkáme rozpusteným tukom a navrstvíme polovicu jabĺk. Zasypeme zvyšnou posýpkou a opäť trochu polejeme tukom.
4.
Pomocou utierky závin stočíme a položíme na vymastený plech. Rovnakým spôsobom urobíme aj druhý závin a dáme na plech.
5.
Vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme. Počas pečenia potierame zvyšným roztopeným tukom.
elektrická rúra: 190 °C, teplovzdušná rúra: 170 °C, plynová rúra: stupeň 3 – 4, čas pečenia: 20 – 25 minút
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.