Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Banánový puding
Suroviny: 4 – 6 PORCIÍ, ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT...500 ml mlieka, 1 lyžica kukuričného škrobu, 125 ml strúhaného kokosu, 2 pokrájané banány, 3 vajcia,
125 ml cukru, 100 g cukru (do snehu).
Postup: 1.
V troche mlieka rozmiešame lyžicu kukuričného škrobu.
2.
V hrnci zohrejeme zvyšok mlieka, pridáme cukor, rozpustený škrob a varíme do zhustnutia. Pridáme strúhaný kokos a pokrájané banány, povaríme 1 minútu a odložíme.
3.
V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme do horúcej zmesi. Zmes vylejeme do malých zapekacích misiek.
4.
Z bielkov a 100 g cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý lyžicou navrstvíme na zmes v miskách. Vložíme do rúry a pečieme približne 3 minúty.
elektrická rura: 200 °C, teplovzdušná rúra: 180 °C, plynová rúra: stupeň 4, čas pečenia: 3 minúty
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.