Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Kávový závin

Suroviny: 5 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 80 g hrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 50 g orechov, sneh z 5 bielkov. PLNKA: 300 ml mlieka 2 lyžice znkovej kávy 3 žĺtky 1/2 balíčka vanilínového cukru 2 lyžice hladkej múky 200 g masla 240 g práškového cukru .

POSTUP: 1. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a so zomletými orechmi. 2. Plnku si pripravíme tak, že do časti vriaceho mlieka zamiešame zomletú kávu, privedieme do varu, odstavíme a necháme asi 5 minút stáť. Potom bielu kávu precedíme a doplníme mliekom do 300 ml. Múku vymiešame s malým množstvom studenej bielej kávy, pridáme žĺtky, vanilínový cukor a zvyšok kávy. Nad parou za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť a občas ho premiešame. Maslo alebo rastlinný tuk vymiešame dopenista, pridáme cukor a v malých množstvách vychladnutý krém a všetko dobre vymiešame. 3. Cesto rozotrieme na menší plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, a rýchlo upečieme, aby sa cesto nevysušilo. Potom ho vyklopíme na mokrý obrúsok, oddelíme od papiera a stočíme. Po vychladnutí ho opäť roztočíme a natrieme plnkou a znova zavinieme. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 15 – 20 minút

Zdieľaj recept | Pridané dňa 29. 08. 2009 | 2460 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18062 hl.)
 
Jednoduché (5407 hl.)
 
Lacné (5109 hl.)
 
Overené - tradičné (4746 hl.)
 
Je mi to jedno (4698 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38022
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server