Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové kúsky
Suroviny: 400 g tvarohu, 20 g želatíny, 2 balíčky vanilínového cukru,
150 g masla, 150 g práškového cukru , okrúhle piškóty, scedené kompótové marhule, kompótová šťava .
Postup: 1.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podĺa návodu a spolu premiešame.
2.
Formu vystelieme fóliou. Striedavo do nej dávame časť plnky, piškóty namočené do kompótovej šťavy a marhule.
3.
Naplnenú formu uložíme do chladu. Po stuhnutí obsah z formy vyklopíme, odstránime fóliu a koláč polejeme čokoládovou polevou.
NÁŠ TIP
Namiesto masla môžeme použiť šľahačku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.