Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohové placky
Suroviny: 500 g termizovaného tvarohu , 50 g práškového cukru, 50 g Palmarinu , 2 vajcia, 80 g hrubej múky , 180 g krupice , štipka soli ,
škorica a cukor na posypanie , mleté orechy.
Postup: 1.
V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a Palmarinom.
2.
Pridáme vajcia, múku, krupicu a štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto. Ak je cesto riedke, pridáme krupicu.
3.
Z cesta odoberáme kúsky veľkosti orecha a na pomúčenej doske ich roztlačíme na placky.
4.
Placky hádžeme do vriacej vody, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou varechou.
5.
Hotové posypeme škoricou, cukrom, mletými orechmi alebo polejeme ovocnou šťavou.
NÁŠ TIP
Jednu placku najprv vyskúšajte uvariť „na skúšku“. Ak je po uvarení tuhá, pridajte do cesta trocha mlieka, ak je rozvarená, pridajte krupicu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.