Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustníky
Suroviny: Cesto: 400 g polohrubej múky, 30 g droždia,200 – 250 ml mlieka , 1lyžica práškového cukru ,40 g masti, 1 žĺtok ,pol lyžičky soli ,tuk na vymastenie plechu ,1 lyžica masti na potretie.
Plnka:
500 g bielej hlávkovej kapusty, 1 lyžička masti
100 g prerastenej slaniny, pol lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička soli
Postup: 1.
Cesto: Do misky preosejeme múku, pridáme rozdrobené droždie, mlieko, cukor, rozpustenú masť, žĺtok, soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2.
Plnka: Na rozohriatu masť dáme najemno postrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme takmer domäkka.
3.
Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme do kapusty a ešte chvíľu podusíme.
4.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3/4 cm a pokrájame na pravidelné štvorce. Do stredu každého štvorca dáme kapustovú plnku, okraje pevne spojíme, vytvarujeme guľku, uložíme na vymastený plech (môžeme ich roztlačiť na placku), potrieme roztopenou masťou a upečieme.
5.
Po upečení ešte horúce potrieme olejom, kapustníky tak neoschnú.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.