Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené palacinky
Suroviny: CESTO: 150 – 200 ml mlieka ,100 g múky ,1 vajce ,1 lyžička práškového cukru ,štipka soli ,olej na opekanie.
PLNKA: 2 vajcia ,125 g mlieka ,20 g múky ,1 balíček vanilínového cukru ,
70 g práškového cukru
NA OZDOBENIE: šľahačka ,kompótové ovocie .
Postup: 1.
V mlieku rozhabarkujeme múku, vajce, lyžičku cukru a štipku soli a necháme asi 10 min. postáť. Potom zmes opäť rozhabarkujeme.
2.
Na panvici rozpálime olej a upečieme 4 palacinky.
3.
Plnka: Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme 30 g práškového cukru.
4.
2 žĺtky, mlieko, múku, vanilínový cukor a zvyšok práškového cukru dáme do hrnca a dobre rozmiešame. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
5.
Do horúceho krému opatrne vmiešame bielkový sneh. Na každú palacinku dáme časť plnky a palacinku preložíme na polovicu. Každú porciu ozdobíme šľahačkou a kompótovým ovocím.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.