Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orechové mesiačiky
Suroviny: 100 g Hery ,250 g práškového cukru,3 vajcia ,100 ml mlieka ,
3 lyžice rumu ,250 g polohrubej múky ,1 balíček kypriaceho prášku ,100 g posekaných orechov ,1 vanilínový cukor na obaľovanie.
Postup: 1.
Zmäknutú Heru, 150 g práškového cukru a 3 žĺtky vymiešame dopenista. Postupne pridáme mlieko, rum a preosiatu múku s kypriacim práškom.
2.
Z bielkov, štipky soli a 100 g cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch cesta posypeme posekanými orechmi, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
4.
Z upečeného vychladnutého cesta vykrajujeme mesiačiky, ktoré obalíme vo vanilínovom cukre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.