Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantné mafiny
Suroviny: 220 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 lyžičky soli,
lyžička práškového cukru, 75 g masla, 2 vajcia, 250 ml kyslej smotany,
300 g ľubovoľnej zeleniny, 150 g tvrdého syra, 200 g pikantnej salámy.
Postup: 1.
Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame so soľou a s lyžičkou práškového cukru.
2.
Rozpustené maslo zmiešame s vajcami a kyslou smotanou a pridáme k múke. Vypracujeme cesto.
3.
Nakoniec do cesta pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, salámu a postrúhaný syr.
4.
Cesto môžeme dochutiť mletým korením, paprikou alebo vegetou.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre vo forme na mafiny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.