Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slivkový koláč
Suroviny: Prísady na 8 - 10 porcií : 200 g masla, 120 g hnedého cukru, 250 g práškového cukru, kôra z 1 citróna, 2 vajcia, 330 g hladkej múky, 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku, 125 ml mlieka, štipka soli, 1 kg sliviek.
Postup: 1.
Rúru predhrejeme (na 170 °C). Na malý plech dáme 4 lyžice masla a nahrejeme ho v rúre, kým sa maslo nerozpustí.
2.
Plech vybereme z rúry rozpustené maslo rovnomerne posypeme hnedým cukrom.
3.
Na vrstvu cukru poukladáme do radov tesne vedľa seba pokrájané odkôstkované slivky, až je pokrytý celý plech.
4.
Cesto: Zvyšné maslo vymiešame s práškovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou dopenista. Pridáme vajcia a striedavo pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a so soľou a mlieko.
5.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré stierkou rovnomerne rozotrieme na slivky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
6.
Po upečení necháme koláč asi 10 minút vychladnúť, potom ho vyklopíme („hore nohami”) a necháme úplne vychladnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.