Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cibuľový koláč
Suroviny: (12 porcií) CESTO: 300 g hladkej múky, pol lyžičky soli, 12 g droždia,
7 – 8 lyžíc mlieka, kryštálový cukor, 50 g tuku
PLNKA: 1,2 kg cibule, 200 g anglickej slaniny, 2 lyžice rasce, 500 ml kyslej smotany, 250 g nastrúhaného syra, mleté biele a čierne korenie, soľ .
Postup: 1.
Cesto: Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme kvások pripravený z trocha mlieka, droždia a štipky cukru.
2.
Primiešame zmäknutý tuk, vypracujeme hladké cesto a dáme ho do tepla vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme na pripravený plech.
3.
Plnka: Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme kolieska cibule, osolíme a dusíme 10 minút. Zmes rozložíme na cesto a posypeme rascou.
4.
Smotanu ochutíme soľou, korením a dobre rozmiešame. Vylejeme na vrstvu cibule a celú plochu posypeme postrúhaným syrom.
5.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Čas pečenia: Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra st.3. ČAS: 30-35 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.