Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Múčne jedlá

Hrušková torta so škoricou

Suroviny: CESTO: 4 vajcia, 4 lyžice teplej vody, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g kryštálového cukru, 60 g pomletých orechov, 110 g hrubej múky, 1 kypriaci prášok, 30 g kakaa. PLNKA: 1 väčší hruškový kompót, 1 šľahačková smotana (250 ml), 200 g kyslej smotany, 40 g pomletých orechov. NA POSYPANIE: 1 lyžica práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, pol lyžičky mletej škorice.

Postup: 1. Vajcia rozbijeme, opatrne oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkom pridáme 4 lyžice teplej vody a vyšľaháme dotuha. Pridáme vanilínový a kryštálový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a opatrne vypracujeme cesto. Do tortovej formy (s priemerom 26cm) vyloženej papierom na pečenie vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Z upečeného a vychladnutého cesta odkrojíme približne 0,5-centimetrovú vrstvu, ktorú rozmrvíme do misky. 2. Plnka: Hrušky precedíme a necháme odkvapkať (hmotnosť po odkvapkaní by mala byť asi 455 g). •Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou. Približne tretinu šľahačkovej zmesi natenko natrieme na tortu. Odkvapkané hrušky pokrájame na tenké plátky a poukladáme na šľahačkovú vrstvu. 3. Pomleté orechy zmiešame s omrvinkami z cesta a spojíme so zvyškom šľahačky. Túto zmes navrstvíme na hrušky a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom zmiešaným so škoricou. Povrch torty ozdobíme štipkou škorice a na dve hodiny ju vložíme do chladničky. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Čas pečenia: 40 – 45 minút

Zdieľaj recept | Pridané dňa 30. 08. 2009 | 3342 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18066 hl.)
 
Jednoduché (5411 hl.)
 
Lacné (5113 hl.)
 
Overené - tradičné (4749 hl.)
 
Je mi to jedno (4701 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38040
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server