Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Buchty s lekvárom
Suroviny: (25 kusov)...500 g polohrubej múky, 150 g Hery, 20 g droždia,
1 lyžička kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 50 g práškového cukru, 1 vajce,
1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, slivkový lekvár, maslo, múka na posypanie dosky,
práškový cukor na posypanie buchiet.
Postup: 1.
Droždie rozdrobíme v 100 ml vlažného mlieka, pridáme kryštálový cukor, premiešame a v teple necháme kvások vzísť.
2.
Múku preosejeme do väčšej misy a rozmrvíme v nej Heru. Pridáme kvások, vajce, práškový cukor, citrónovú šťavu, 100 ml vlažného mlieka a štipku soli. Všetko spolu vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra a rozkrájame na rovnako veľké štvorce (približne 8 x 8 cm).
4.
Na každý štvorec položíme lyžicu hustejšieho slivkového lekváru, cesto preložíme a okraje postláčame, aby plnka počas pečenia nevytiekla.
5.
Buchty ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba, predtým každú po bokoch potrieme roztopeným maslom, aby sa pri pečení nezlepili. Hotové buchty pocukrujeme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: 45 minút
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.