Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie prsia v hráškovej omáčke
Suroviny: 500 g kuracích prsíčok, 2 kocky kuracieho alebo slepačieho bujónu, 1 stredne veľká cibuľa, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, majoránka, vegeta, sterilizovaný hrášok.
Postup: Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a pokrájame na kúsky veľké ako prst. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané prsíčka a restujeme, aby sa mäso zatiahlo. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme kocky bujónu a pod pokrievkou dusíme domäkka. V miske si rozmiešame 3 Pl hladkej múky s trochou studenej vody a touto zátrepkou zahustíme šťavu s kurčaťom. Na slabom ohni za častého pomiešania necháme šťavu prevariť. Nakoniec pridáme sterilizovaný hrášok (asi 150g) a necháme prehriať. Omáčku dochutíme troškou rozmrvenej majoránky, mletým čiernym korením a podľa chuti aj vegetou. Podávame s cestovinami alebo s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.