Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krkovička pre vítanú návštevu
Suroviny: 2 kg bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lyžice citrónovej šťavy, 4 lyžice bieleho vína, 3 lyžice
horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1,5 lyžičky soli
Na náplň: 10 plátkov údeného mäsa - 2 mm hrubé, 10 plátkov tvrdého syra - 2 mm hrubé, 150 g čerstvých šampiňónov nakrájať na 2 mm hrubé plátky, Na potretie: 2 lyžice oleja.
Postup: Mäso nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, ale nedokrojíme do konca, aby zostalo spojené. Zmiešame suroviny na marinádu a potrieme ňou mäso aj v rozreze. Zabalíme ho do alobalu a necháme
v chladničke marinovať aspom 24 hodin. Na druhý deň dáme do každého zárezu v mäse plátok údeného mäsa, plátok syra a plátky šampiňónov. Potom mäso potrieme olejom a dôkladne ho zabalíme do alobalu,
aby počas pečenia nevytekala šťava. Pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme najmenej 2 hodiny - posledných 20 minút alobal roztvoríme a odokryté dopečieme dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.