Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso uvarené v mäsovej polievke (napr. horný šál alebo roštenec), prešpikujeme pásikmi slaninky, pokrájame na plátky a krátko opečieme na masti z oboch strán. Zamiešame nahladko 2 PL hladkej múky so smotanou a zalejeme vývarom (polievkou). Pridáme na tenké plátky pokrájanú šupku z citróna a dochutíme korením, soľou a šťavou z 1/2 citróna. Niekoľko minút necháme povariť a vložíme do omáčky prehriať pripravené plátky hovädziny. Podávame s dusenou ryžou, cestovinou alebo varenými zemiakmi. Hodí sa aj knedľa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.