Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pudingové rezy
Suroviny: Cesto: 4 žĺtka, 25 dkg kryšt. cukru, 1 dcl. studenej vody, 1 dcl oleja, 25 dkg polohrubej múky,
1 prášok do pečiva, sneh zo 4 bielkov.
Postup: Puding: uvaríme 2 pudingy (kakaový alebo vanilkový) v 1 l mlieka, 3 polievkové lyžice kryšt. cukru (podľa chuti).
Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, „pooblievame“ pudingom, pečieme cca pol hodiny pri 150oC. Po vybratí z rúry natrieme na vrch: 4 kyslé smotany zmiešané s 2 vanilkovými cukrami a 2 polievkovými lyžicami cukru a necháme 3 hodiny odstáť v ľadničke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.