Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Koláč s cukinou
Suroviny: 3 celé vajcia, 20 dkg práškového cukru, 30 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva,
1 ČL sódy bic., 1 ČL mletej škorice, 5 dkg celého, nepomletého maku (alebo kokosovej múčky alebo mletých orechov, najlepší je aj tak s makom), 1 dcl oleja, 40 dkg cukiny, postrúhanej na drobnom strúhadle, môžeme pridať 1 PL kakaa.
Postup: Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Upečené potrieme čokoládovou polevou.
Robím ju takto: 14 dkg kryštálového cukru, 4 PL vody (alebo uvarenej kávy) uvaríme na hustejší sirup, potom pridáme 10 dkg Hery a 4 dkg kakaa alebo tmavej čokolády.
Rozotrieme na vychladnutý koláč.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.