Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nakladaná kyslá kapusta.
Suroviny: Na 1 kg kapusty,2 dkg soli,trocha rasce.
Postup: Kapustu nastrúhať,okoreniť premiešať a nechať postáť cez noc.Keď zmäkne,dáme na spodok 7 dcl fliaš 3 guličky hrozna a troch kôpru a potom natlačím kapustu do 3/4 fľaše a potom do samého vrchu zalejeme šťavou z tejto kapusty./počula som však,že možno doliať aj vínom, čo by teda nebolo zlé. Ja ale nemám v tomto žiadnu skúsenosť,ale skúsim to určite!/
Fľaše uzatvoríme víčkom nie šrúbovacím,ale hlavicou zatlačíme.
2 týždne necháme v teple, sama vykysne,vyduje víčka a plasne,zakonzervuje sa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.