Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso nakrájame na kocky. Na masti zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a spoločne smažíme za stálého miešania až do zhnednutia mäsa aj cibule. Počas míešania pridáme okoreníme a orascujeme. Potom podlejeme troškou vody a asi polovicou piva. Osolíme a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia mäsa. Ak treba pridať tekutinu, prilievame po troche pivo. K mäkkému mäsu pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný chlieb, majoránku a povaríme za častého pomiešania do zhustnutia. Nakoniec pridáme rozmačkaný cesnak, prípadne dosolíme. Podáváme so žemľovou knedlou, cestovinami alebo s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.