Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáci chlieb 2
Suroviny: 1 kg hladkej múky, 3 stredne veľké zemiaky uvarené a nahrubo postrúhané, 1 ČL octu, rasca, 3 ČL soli, 6 dcl teplej vody, kvások z kvasníc,
trocha cukru do kvásku.
Postup: Spolu všetko zmiesime. Necháme vykysnúť 20 minút , znovu premiesime a takto opakujeme 2 krát. Vyklopíme na vymastený vyšší pekáč, vytvarujeme chlieb, necháme ešte vykysnúť a potrieme vodou. Trúbu zapnite na maximum a pečte 20 min. Potom 40 min. na 190°C. Po dopečení potrite vodou a prikryte utierkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.