Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaková omeleta so slaninkou
Suroviny: 800 g zemiakov. 1 cibuľa, 100 g anglickej alebo oravskej slaninky, 8 vajec, 1 dcl mlieka, mleté čierne korenie, soľ, olej.
Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode skoro domäkka. Uvarené scedíme a dáme vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na malé kocočky a slaninu nakrájame na rezance. V miske rozšľaháme vyklepnuté vajíčka s mliekom a potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Toto množstvo surovín si rozdelíme na 4 časti a postupne si upečieme na rozpálenom oleji 4 omelety. Postup: Na panvicu si dáme rozhorúčiť trocha oleja, pridáme 1/4 množstva slaninky, krátko opražíme a pridáme 1/4 množstva nasekanej cibule a 1/4 množstva pokrájaných zemiakov. Po krátkom opražení pridáme 1/4 rozšľahaných vajec a necháme nech zatuhnú. Upečenú omeletu preložíme na tanier a tak isto upečieme aj zvyšné omelety. Hotové omelety podávame posypané nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. K omeletám sa hodia kyslé uhorky alebo čerstvý zeleninový šalát.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.