Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáce hamburgery
Suroviny: 8 veľkých sezamových žemlí, 600 g mletého mäsa- podľa chuti hydinové alebo hovädzie alebo miešané-(bravčové s hovädzím). 1 žemľa namočená v 1 dcl mlieka, soľ, 60 g nastrúhaného syra -eidam, 4 PL kečupu, 8 maličkých rajčiniek, 8 červených reďkoviek, 4 listy šalátu, trocha oleja.
Postup: Pomleté mäso trocha osolíme a miešame až pokiaľ sa nezačne lepiť. Pridáme v mlieku namočený a vyžmýkaný rožok, nastrúhaný syr a premiešame. Zmes necháme krátko odležať. Potom z tejto hmoty vytvarujeme 8 rovnakých placiek a osmažíme ich na horúcom oleji dozlatista. Žemle krátko v horúcej rúre prehrejeme, rozkrojíme naplocho na polovice. Spodnú časť každej polovice potrieme kečupom, pokladieme opečené hamburgery, na plátky pokrájané rajčinky a prikryjeme polovicou šalátového listu. Nakoniec prikryjeme vrchnou časťou žemle. Kto má rád majonézu, môže si ju pridať na vrch šalátového listu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.