Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orechové rezy
Suroviny: NA CESTO: 5 vajec, 15 dg cukru, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2dl mlieka, 2dcl oleja, 10 vrchovatých PL mletých vlašských orechov.
KRÉM:
1 l mlieka, 2 vanilkové pudinky, 4 PL gustinu alebo polohrubej múky, 6 PL cukru,
1 mascarpone alebo maslo,5 lyžíc rumu.
Postup: Vajcia + cukor vyšľahať, pridat olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a orechy. Suroviny vymiešame a nalejeme na plech vložený papierom na pečenie a pečieme na 180st. doružova.
Po upečení vyberieme, odstránime papier a prekrojíme na polovice.
Medzitým si uvaríme krém:- mlieko+ pudinky+ múku + cukor rozmiešame v mlieku a uvaríme hustý pudink. Po vychladnutí spojíme s mascarpone, pridáme pár lyžíc rumu a vyšľaháme na hladký krém. Na tácku dáme polovicu piškótu, namažeme polovicou krému, zase piškót a zostatok krému.
Nakoniec rezy posypeme mletými orechami a dáme na chvíľku vychladit.
Krájame na podlhovasté kúsky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.