Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Mandarínkové rezy
Suroviny: Na piškót: 6 vajec -(žĺtky a bielky zvlášť), 120 g cukru, 2 PL kakaa a ku nemu dosypať do 120 g polohrubú múku.
Krém:
200 g lahôdkovej kyslej smotany, 1 tvaroh - ušľahať s 1 vanilkovým cukrem spolu s 3-4 PL práškového cukru. Pridať asi 2 ČL citrónovej šťavy a vmiešať zľahka- (ručne) 250 ml ušľahanéj šľahačky alebo rastlinnej šľahačky.
Postup: Vyšľahať bielky s polovicou cukru, žĺtky šľahať 4 minúty s druhou polovicou cukru, potom zľahka primiešavať k vyšľahaným žĺtkom -striedavo bielky a múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 18 minút.
Po upečení a vychladnutí potrieť marmeládou, navrch poukladať piškóty a pokvapkať vaječným likérom.
Medzi piškóty poukladať kúsky kompótovaných mandariniek.
Pripraviť si želatínový stužovač dr. Oetker podľa návodu a spojiť ho so smotanovou hmotou.
Navrstviť na piškót, urovnať s cukrárskou kartou a dozdobiť šľahačkou a čokoládou. Dáme dôkladne vychladiť (najlepšie do druhého dňa).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.